Uncategorized

Zo creëer je gezelligheid in de woonkamer

Over het algemeen is de woonkamer de plek waar je de meeste tijd in doorbrengt in huis. Je eigen huis is je eigen veilige plek en daar moet je je goed in voelen. Het is daarom fijn als de woonkamer wat gezelligheid uitstraalt. Hoe creëer je nou gezelligheid in de woonkamer? Welke dingen moet je wel en vooral niet doen?

Warme kleuren

Warme kleuren zorgen al snel voor meer warmte en gezelligheid in huis. Wanneer je de muren of de deuren te wit maakt, oogt dat al snel heel klinisch. Je kan dan het gevoel hebben dat je in een ziekenhuis of museum woont. Dat is niet fijn. Warme kleuren zorgen voor gezelligheid. Kies dus bijvoorbeeld voor een off white kleur op muren. Ook doen bruintinten het altijd goed. Mix verschillende bruintinten bij elkaar om een mooie warme woonkamer te krijgen. Bevalt het niet? Een potje verf is zo gekocht.

Ronde vormen

Ronde vormen zorgen ervoor dat de woonkamer wat organischer in elkaar over loopt. Als je alleen maar rechthoekige meubels hebt, lijken de ruimtes een stuk meer afgebakend. Het moet niet te geordend worden in huis. Kies dus voor ronde meubels, bijvoorbeeld een ronde salontafel of een ronde eettafel. Daarnaast kan je met ronde accessoires het huis opleuken. Bestel een spiegel op maat, bij voorkeur dus een ronde. Op die manier wordt het hele huis iets zachter ingericht.

Verlichting

Verlichting doet veel voor de gezelligheid in huis. Als je te witte lampen hebt, oogt dat al snel te klinisch. Je woont niet in een ziekenhuis. Het is daarom beter voor de gezelligheid om voor wat geler licht te kiezen. Dat creëert een warm gevoel. Teveel verlichting is ook niet goed voor de knusheid. Houd het subtiel. Naast lampen doen kaarsen het ook altijd goed. Naast dat het natuurlijk licht geeft, geven kaarsen ook warmte af. Door veel kaarsen aan te steken, heerst er bijna een romantische sfeer in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *