Uncategorized

Zo maak je de tuin gezellig

Vooral op warme zomeravonden is het fijn om in de tuin te zitten. De temperatuur is dan nog lekker. Buiten koelt het sneller af dan binnen, waardoor je op de warme dagen beter buiten kan zitten. Als je zoveel tijd buiten doorbrengt, is het wel fijn dat het enigszins knus en gezellig is in de tuin. Hoe zorg je ervoor dat het er gezellig uit ziet in de tuin? Daar zijn wel enkele tips voor.

Overkapping

Het hebben van een overkapping zorgt al snel voor een knus gevoel. Je zit onder een afdak. Dat zorgt sneller voor een knus gevoel dan als je in de open lucht zit. Het geeft een heel huiselijk gevoel. Het voordeel is ook nog eens dat je het onder een overkapping snel gezellig kan maken door bijvoorbeeld lampjes en plantjes op te hangen. De lampjes zorgen natuurlijk voor verlichting, maar ook voor gezelligheid. Al met al heb je onder een overkapping veel mogelijkheden om het erg gezellig te maken.

Vuur

Er is weinig wat zo’n gevoel van gezelligheid geeft als een vuurtje. Naast dat het gezelligheid brengt, zorgt het natuurlijk ook voor warmte. Zet een vuurkorf in de buurt van het terras waar je voornamelijk zit. Op de avonden waarop het dan afkoelt, kan je alsnog lekker buiten zitten. Er is niks zo knus als samen naar het vuur kijken onder het genot van chille muziek en een lekker glas wijn. In de winter zit je voor de open haard in huis, in de zomer haal je de open haard naar buiten.

Waterval

Naast vuur zorgt ook water voor veel gezelligheid in de tuin. Je hoeft er niet meteen een enorme waterval of fontein neer te zetten, want waarschijnlijk is daar ook helemaal geen ruimte voor. Een klein fonteintje of watervalletje met een beetje stromend water ziet er leuk uit en is heel gezellig. Als je erg gevoelig bent voor het horen van stromend water, is het misschien niet het beste idee ooit om een waterval of fontein te plaatsen. Het is niet fijn als je continu moet plassen bij het aanhoren ervan. Heb je geen gevoelige blaas, dan is het zeker een toevoeging in je tuin en het draagt zeker bij aan de gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *