Tips Vrouwen

Wees een gezonde vrouw en ontdekt de verschillende hoortoestellen

verschillende hoortoestellen

Er hangt nog altijd een behoorlijke taboe op hoorproblemen. Een gezonde moderne vrouw heeft hier geen last van, zo lijkt het algemene beeld te zijn. Niets is minder waard natuurlijk. Hoorapparaten worden niet alleen gedragen door het stereotype oudere man. Het klopt dat gemiddeld genomen vrouwen beter horen dan mannen, maar dan neemt niet weg dat hoorproblemen zich ook bij vrouwen voordoen. Daarbij blijkt 65% van de mensen met gehoorproblemen onder de 65 jaar te zijn. Hoorapparaten zijn dus zeker niet alleen voor ouderen. Ook voor vitale dames kan een hoorapparaat veel meerwaarde bieden.

Er zijn verschillende hoortoestellen te verkrijgen

Wanneer u hoorproblemen hebt, is het van belang hier goed naar te kijken. Wat past het beste bij u? Ten eerste zijn er de hoortoestellen, die met een luidspreker in het oor en het apparaat zelf achter het oor worden geplaatst. Een dun slangetje verbindt deze beide onderdelen met elkaar. Deze variant hoortoestel bestaat al geruime tijd en is bekend bij een breed publiek. Daarnaast zijn er hoortoestellen die volledig worden ingebracht in de gehoorgang. Het voordeel van deze laatste categorie is dat ze altijd geheel op maat worden gemaakt. Daarnaast is het toestel vrijwel niet zichtbaar. Een audicien kan beoordelen of iemand in aanmerking komt voor dit type hoortoestel. Dit hangt af van de mate van gehoorverlies en de anatomie van de gehoorgang.

Beide types hoorapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren

Daarnaast zijn de meest moderne apparaten steeds meer toegerust met slimme functies, waardoor bijvoorbeeld het streamen van muziek via het hoorapparaat mogelijk is. Andere toestellen zijn weer meer gespecialiseerd in het onderscheiden van verschillende geluiden, waaronder zachte tonen. Dat kan erg handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld beroepsmatig veel in ruimtes verkeerd waar dit het geval is. Hoorapparaten kunnen ook steeds vaker de stem van de drager goed onderscheiden en hun functies hierop aanpassen. Ook wat betreft het draagcomfort is er de laatste jaren veel veranderd in positieve zin.

Kortom er is een grote diversiteit in hoorapparaten. Ook voor een moderne vrouw zijn er veel mogelijkheden. Advies van een audicien kan u helpen hierin een keuze te maken die het beste aansluit bij uw behoeftes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *