Tips Vrouwen

Tips om met je kinderen een leuke surprise te maken

Tips om met je kinderen een leuke surprise te maken

Nu het weer kouder wordt en kinderen daardoor meer tijd binnen doorbrengen, zijn er tal van leuke knutselideeën voor kinderen om ze ook in het winterseizoen flink bezig te kunnen houden! Het voor de feestdagen creëren van een kadootje of surprise is in dit geval zeker een aangename gelegenheid om al die opa, oma’s of andere directe familieleden die er op visite komen aangenaam te verrassen.

Sneeuwpop kerstkaarten

Er kunnen dan bijvoorbeeld prachtige en heel creatieve sneeuwpop kerstkaarten met watten voor de familie en vrienden gemaakt worden. Dit is een activiteit die zelfs de kleinste kinderen wel even zoet zal houden.

Het enige wat je voor zo’n kaart nodig hebt, is een witte kaart, 2 wattenschijfjes per sneeuwpop, zwarte en oranje viltstiften voor het tekenen van het sneeuwpop gezicht en het landschap. Plus natuurlijk wat lijm en als het mogelijk is wat zilveren pailletten als sneeuwvlokken.

Decoratieve sneeuwuilen

Je zou alsook heuse sneeuwuilen kunnen maken. Je hebt hiervoor het volgende nodig: decoratie dennenappels, een aantal wattenbolletjes (die je peuter of ouder kind graag kleiner maakt), bewegende ogen en stukjes gekleurde vilt voor de vleugels en snavel. Vergeet natuurlijk ook niet wat plakkerige lijm.

Wil je liever een eigen mini sneeuwpop maken? Dat kan natuurlijk ook! Hoe schattig en gemakkelijk zijn deze niet door middel van witte foam-clay te maken. Voeg er nog wat ogen, een paar knopen en wat gebroken takjes aan toe… en je hebt direct al een bijzonder geschenk!

Kleurrijke spaarvarkens, pennenbakjes  en sleutelhangers

Het is evenzo heel gemakkelijk om gewoon kant-en-klare knutselpakketten aan te schaffen. Zo is er door de iets oudere kinderen eenvoudig een heel kleurrijk spaarvarken samen te stellen, opvallende pennenbakjes of wat dacht je van leuke sleutelhangers.

Verlichte mini winterhuizen

Ook heel bijzonder kunnen de buitengewone mini winterhuizen zijn. Heb je nog een paar kartonnen dozen liggen? Help de kleintjes dan mee door er door middel van specifiek uitgesneden huisjes een prachtig winters tafereel van te creëren. Zet er als laatste nog even een LED kaars in voor een wel heel sfeervol flikkerend lichteffect.

Winter schilderijtjes van een noppenfolie boom

Daarnaast bestaat er tevens de mogelijkheden om heel creatieve noppenfolie boom winter schilderijen te maken als surprise. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, zou je ze hierbij misschien evenzo een handje willen helpen.

Laat ze speciaal hiervoor op een gekleurd stuk papier een donker getinte boom (de stam en kale taken) tekenen of schilderen. Schilder vervolgens de individuele noppen van de noppenfolie / het bubbelplastic wit. Iets wat een geweldige oefening voor het ontwikkelen van de fijne motoriek is. Of pak als alternatief een toiletrol, voeg hier de noppenfolie met een elastiek op een uiteinde aan toe en maak zo een stempel! Vooral voor de jongere kinderen is deze methode wellicht wat makkelijker! Plaats de wit geverfde noppenfolie nu op de boom en druk deze stevig aan. Verwijder de noppenfolie erna om de sneeuw te onthullen!

Sommige kinderen kunnen zo perfecte cirkels creëren, maar bij anderen kan het resultaat een beetje vlekkerig worden. Het eindresultaat zal hoe dan ook, na het herhalen van het stempelen, perfect zijn! En als jij nou per ongeluk geen bubbelplastic tot je beschikking mocht hebben, dan zou je als alternatief ook voor vingerafdrukken, lego of iets anders dat rond en bij de hand is kunnen kiezen!

Zo heb je een aantal ideeën om samen met de kinderen leuke surprises te maken in de wintertijd. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *