Fashion

Waarom blijven jeans altijd trendy?

jeans

Trends komen en gaan, maar de liefde voor de jeans blijft altijd bestaan. Al 135 jaar speelt de spijkerbroek een prominente rol in de mode en dit item raakt nooit uit. Hij is wel veel veranderd door de jaren heen en hij is er in verschillende vormen geweest, maar bijna iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast hangen. Best frappant als je je bedenkt dat het nooit was bedoeld als mode-item, maar juist als broek om in te werken.

Alle gelegenheden

Een spijkerbroek kun je bij veel verschillende gelegenheden dragen. Het is namelijk erg casual, maar je kunt ook een chique spijkerbroek hebben. Vaak zijn lichtere spijkerbroeken wat meer casual en zijn donkere spijkerbroeken iets netter. Bovendien bestaat de spijkerbroek al zo lang en wordt hij zoveel gedragen dat het een geaccepteerd kledingstuk is. Vroeger werden ze vooral gedragen door jonge mensen, maar tegenwoordig dragen ook ouderen gewoon een spijkerbroek. 

Kwaliteit

Wanneer je een spijkerbroek koopt, weet je vrij zeker dat hij lang mee zal gaan. Het zijn stevige broeken en dat komt vooral omdat ze vroeger bedoeld waren als werkbroek. Daarvoor moesten ze dus wel erg goed van kwaliteit zijn. Als je kiest voor Red Button jeans dan weet je zeker dat ze jarenlang meegaan!

Comfort

Comfort is natuurlijk ook erg belangrijk en een spijkerbroek biedt genoeg comfort. Het is van katoen en gemaakt op een manier dat het gewoon heel lekker zit. Op het begin kan een spijkerbroek misschien wat strak zitten, maar na een tijdje gaat hij naar je lichaam staan waardoor hij nog lekkerder zit.

De look

Een spijkerbroek zou natuurlijk nooit zoveel succes hebben als hij niet mooi zou zijn. Bovendien zijn ze er in veel verschillende vormen en maten, vooral voor vrouwen. Je hebt korte spijkerbroeken en lange spijkerbroeken. Daarnaast heb je nog de flared jeans, de skinny jeans of bijvoorbeeld de mom jeans. Zo’n broek kan dan heel net zijn, maar hij kan ook gaten hebben waardoor hij er stoerder uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *