Vrouwen

Waar moet je aan denken wanneer je in verwachting bent?

Waar moet je aan denken wanneer je in verwachting bent?

In verwachting zijn is een leuke en spannende periode. Hierbij maak je verschillende fases mee die veel impact kunnen hebben. Niet geheel onlogisch is het dus om je goed voor te bereiden tijdens je zwangerschap, maar ook voor daarna. Waar moet je allemaal aan denken wanneer je in verwachting bent? Hieronder lees je daar meer over!

De test is positief en nu?

De zwangerschapstest is positief. Op het moment dat de test positief is, ervaar je natuurlijk erg veel vreugde. Naast de vreugde kan het ook enige spanning opleveren. Er staat nog een hele ervaring op je te wachten. Belangrijk is het dan ook om, zodra je weet dat je zwanger bent, een afspraak te maken bij een verloskundige. De verloskundige kan jou helpen bij vragen en natuurlijk kijken of alles er goed uitziet. 

Echo’s en ervaringen

Tijdens de gehele zwangerschap heb je verschillende afspraken bij de verloskundige. Hierbij worden echo’s gemaakt, waardoor je het kleine wonder al eens kunt bekijken. Een erg bijzondere ervaring die vaak ook emotioneel is, want je ziet voor het eerst jouw eigen kindje. Deze mooie ervaringen wil je natuurlijk niet vergeten. Door een zwangerschapsdagboek bij te houden zorg je ervoor dat je later alle momenten weer even kunt herbeleven. Hierbij kun je ook verschillende foto’s toevoegen, waardoor je echt weer even teruggetrokken wordt in dat moment. Niet alleen voor jezelf is dit erg leuk om door te nemen, maar ook voor anderen kan dit erg leuk zijn.

Deel dat je in verwachting bent

Het is natuurlijk niet leuk om de zwangerschap voor je te moeten houden. In de meeste gevallen ben je namelijk erg blij en trots dat je in verwachting bent. Bij ongeveer 13 weken vertellen veel vrouwen dat ze zwanger zijn. Betrek je partner hierbij en zorg ervoor dat je er echt een mooi moment van maakt samen. Hierbij kun je zelf een eigen creatieve invulling geven aan het vertellen hiervan. Het moment dat je jouw dierbaren vertelt dat je in verwachting bent is natuurlijk heel bijzonder. Zo worden je ouders bijvoorbeeld (weer) opa en oma, broers en zussen worden ooms en tantes en noem zo maar op. 

Zorg voor een financieel overzicht

Wanneer je een kind krijgt, kunnen er ook veel kosten bij komen kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een extra persoon eten en drinken geven, maar moet je ook denken aan de nodige luiers, billendoekjes en andere benodigdheden voor je pasgeboren kind. Belangrijk is dat je overzicht hebt over je inkomen en uitgaven. Hierbij kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je flink wat inkopen moet doen voor de baby en dat je hier het geld niet in een keer voor hebt. Op dat moment kun je geld lenen en ervoor zorgen dat je deze benodigdheden aan kunt schaffen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *