Wonen

Tips voor kinderbedden

Een kinderbed uitkiezen voor je kleine kan een grote klus zijn. Je moet natuurlijk de wensen en smaken van je kinderen in het hoofd houden, maar ook kijken waar je ruimte voor hebt en of het überhaupt allemaal past. Neem dus de tijd voordat je een beslissing neemt! Voor een beetje inspiratie uit kinderbedden en kasten, kun je wellicht een kijkje nemen bij de by MM store kinderkamers.

Veiligheid voorop

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat de meubels in de kinderkamer hartstikke veilig zijn. Niets moet kunnen omvallen en hoge bedden hebben een hekje nodig. Vaak hebben kasten ook een mogelijkheid tot wandbevestiging. Zo zorg je ervoor dat je kind er niet voor kan zorgen dat de kast kan omvallen.

Bij een stapelbed of een hoogslaper moet je ook nog rekening houden met het feit dat je nog rechtop moet kunnen zitten zonder je hoofd te stoten. Zorg er dus voor dat er meerdere malen met een meetlint gecheckt is of dit ook daadwerkelijk mogelijk is! Natuurlijk is het hekje bij een stapelbed of hoogslaper ook noodzakelijk. Niemand wil tijdens een wilde droom per ongeluk uit bed vallen!

Kijk naar de indeling

Je kunt wel een geweldig autobed gespot hebben op de woonboulevard, maar als deze te groot is voor de kinderkamer zorgt dit alleen maar voor teleurstellingen. Bereid je dus goed voor, al voordat de zoektocht begint. Kijk goed naar de lay-out van de kamer. Soms is bij weinig oppervlakte een hoogslaper de perfecte uitkomst. Als je hier een bureau onder zet heb je nog genoeg ruimte voor een kledingkast ergens anders. Is je kind nog niet toe aan een bureau? Dan kan je bij een kleine kamer natuurlijk de ruimte onder de hoogslaper gebruiken voor een leeshoekje met wat speelgoed.

Je kind mag ook wat inbrengen

De persoon die elke dag heel wat uren gaat doorbrengen in deze kamer is natuurlijk het kind zelf! Daarom is het belangrijk om die veel bij het inrichten te betrekken. Een kind zal waarschijnlijk helemaal niet goed slapen in een kamer die ze totaal niet leuk vinden. Het hoeft natuurlijk niet met een groot prijskaartje te komen, maar probeer met je kind te overleggen wat misschien wel leuk zou kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleur die op de muur komt, of een leuk behangetje. Maar ook zeker het dekbedovertrek en leuke kussentjes zijn goedkopere opties die je kind helemaal zelf kan bepalen!

Sfeer toevoegen

De meest simpele manier om de kinderkamer op te leuken is natuurlijk enorm veel accesoires toevoegen. Naast een mooi dekbed en leuke kussentjes, kan je natuurlijk ook denken aan lampjes en een klamboe. Die geven een magische sfeer aan elke kamer! Als je kiest voor een hoogslaper, heb je de mogelijkheid om onder het bed een gezellige uithang plek te creëren. Dit doe je door gordijntjes op te hangen en natuurlijk een zachte ondergrond neer te leggen. Een extra matras voor toekomstige broertjes of zusjes kan hier prima voor gebruikt worden!

Door de kamer sfeervol aan te kleden maak je de perfecte kamer voor jouw kleintje. Het wordt een plek waar heerlijk geslapen wordt en uitbundige speelsessies dagelijks voorbij komen. Door je kind hierbij te betrekken zorg je ervoor dat de spullen veel langer mee zullen gaan, ze hebben de spullen tenslotte zelf uitgekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *