Vrouwen

TENS helpt om sneller te genezen

TENS

TENS (een afkorting van Transcutane Electro Neuro Stimulatie), of elektrotherapie, kan postoperatief gebruikt worden voor pijnbestrijding. Het gebruik van een TENS apparaat kan je helpen om pijn te verminderen, om vervolgens ook de behoefte aan pijnstillers te verminderen en om de tijd te verkorten voordat revalidatie oefeningen kunnen worden uitgevoerd. Niet alleen kan TENS gebruikt worden voor tijdelijke pijnen, maar ook in geval van chronische pijn of bij sporten.

Het apparaat is een goede ondersteuning voor diverse sporten. Het verlicht pijn op iedere plek en is bij regelmatige lichaamsbeweging een aanrader om thuis te hebben liggen. Of beter zelfs: stop het apparaat in je sporttas en zit nooit zonder.

Elektrotherapie werkt herstellend

Het gebruik van TENS is niet alleen effectief voor het verlichten van gewone pijn, maar het gebruik van positieve en negatieve ladingen van elektriciteit zou ook bepaalde weefselreparaties kunnen versnellen. De werking van TENS gebeurt doorgepulseerde, elektrische stimulatie.

Statistieken uit het verleden

Tientallen jaren geleden werden reeds elektrotherapie machines gebruikt waarvan was aangetoond dat ze doorligwonden en zweren konden genezen. In alle machines, of het nu voor pijn, botten of zachte weefsels was, gebruikte elektrotherapie de positieve en negatieve ladingen om het herstel van het weefsel te versnellen. Dergelijke elektrotherapie machines waren toen zeer groot en kon de patiënt niet meenemen naar huis.

TENS thuis gebruiken

Tegenwoordig is de standaardvorm van elektrotherapie zeer klein geworden en kan een patiënt dergelijke apparaten gewoon thuis gebruiken. Er is zelfs geen medisch voorschrift nodig om een apparaat in huis te halen. Iedereen kan het dus kopen en thuis gebruiken voor persoonlijk gebruik, of het nu gaat om pijn, of om de genezing van weefsel. Er bestaan verschillende apparaten die je thuis kan gebruiken door middel van elektrostimulatie, maar een van de meest bruikbare vormen van een elektrotherapie apparaat voor thuisgebruik is een TENS apparaat.

Waarom moet je TENS in huis halen?

TENS wordt vooral gebruikt voor het verlichten van pijn. Pijnbeheersing kan voor heel wat mensen een verlichting zijn in een moeilijke periode. Je kan kiezen hoe vaak je het apparaat gebruikt en hoe diep de elektrische stimulatie gaat, waardoor de pijn wordt verminderd. In geval je een operatie hebt ondergaan, zijn bij het TENS gebruik in deze situatie enkele voordelen verbonden. De weefsels regenereren sneller dan normaal en als patiënt genees je sneller dan ooit. Je kan het zien als positieve en negatieve ladingen die ons lichaam opwinden om zichzelf te herstellen en om pijn te verlichten.

De laatste jaren krijgt elektrotherapie steeds meer erkenning voor de genezing en de verlichting van pijn. Daarom kopen steeds meer mensen een TENS apparaat aan. Hierdoor kunnen ze sneller genezen met minder pijn. TENS is meer dan duidelijk goed voor de gezondheid. De kennis en de goede resultaten over elektrostimulatie zijn bekend en het besluit hiervan is dat elektrotherapie goed is voor een betere menselijke gezondheid. Een behandeling wordt het inmiddels veelvuldig gebruikt in zowel praktijken voor fysiotherapie als in pijnklinieken.

Een draagbaar TENS apparaat

Een TENS apparaat is een draagbaar apparaat dat je gemakkelijk kan meenemen waar je maar wilt. Je kan het dus thuis gebruiken zoals hierboven werd omschreven, maar ook kan je het bijvoorbeeld meenemen en gebruiken tijdens een wandeling of wanneer je een uitstap maakt. Het is een vorm van zelfbehandeling tegen pijnbestrijding, waarbij jij kiest waar en wanneer je het precies gebruikt. Je kan het zelfs meenemen op vakantie. Als je veel behandelingen nodig hebt, kan je het maar beter overal mee naartoe nemen. Ook in het geval je op verschillende plaatsen pijn ervaart, kan je een TENS apparaat op het gewenste lichaamsdeel gebruiken, bijvoorbeeld bij pijn in de benen, de voeten, de nek, de lage rug, de schouders en andere delen van het lichaam.

Het juiste TENS apparaat kopen

Veel bedrijven bieden tegenwoordig TENS apparaten aan, of toestellen die hierbij aansluiten. Soms is het niet gemakkelijk om te kiezen welk apparaat je precies moet kopen en bij welk bedrijf. Ze beweren allemaal dat hun product de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft, maar ze leggen niet uit waarom. Wij zijn al vele jaren jaar actief in de wereld van TENS en we willen enkel het beste TENS apparaat aanbieden voor onze klanten. Ons TENS apparaat gaat bijvoorbeeld lang mee, is erg gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te bedienen. Bovendien kan je het apparaat aanpassen aan je eigen behoeften voor pijnbestrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *