Fashion

Stralend het voorjaar in: dit kunnen we verwachten van de kledingtrends in 2022!

Stralend het voorjaar in: dit kunnen we verwachten van de kledingtrends in 2022!

Het jaar is nog maar net een maandje oud en we kijken al reikhalzend uit naar het voorjaar. Eindelijk weer genieten van de zon, luchtige kleding en lekker zittende schoenen. Geen warme en afknellende kleding meer, maar gewoon lekker comfortabel. Bovendien betekent een nieuw seizoen ook altijd weer dat er geheel nieuwe trends zullen komen. En daar kan jij als fashionista natuurlijk enorm van smullen. Maar wat kunnen we nu precies verwachten van de kledingtrends in het voorjaar/zomer van 2022?

Zachte pasteltinten

Liefhebbers van kleur kunnen hun hart ophalen deze zomer. Het mag weer lekker uitbundig. Opvallend is de populariteit van pasteltinten het komend voorjaar. Zowel bij kinder- als dameskleding zien we een enorme toename van de kleuren zacht roze, mint en babyblauw. Het liefst een mix hiervan. Ook als we kijken naar de huidige schoenentrends is dit duidelijk zichtbaar. Met Diadora Heritage schoenen in pasteltinten maak jij jouw outfit helemaal compleet. Zacht, liefelijk en praktisch. Ideaal voor het komende seizoen.

Heldere lijnen en monochrome kleuren

Doe normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat motto lijkt dit voorjaar van toepassing te zijn. Waar we voorgaande jaren getrakteerd werden op bijzondere prints en felle kleuren, gaat het dit jaar vooral om elegantie. De focus wordt met name op een paar kleine details gelegd, maar verder vertellen de heldere lijnen en monochrome kleuren het verhaal. Het hoeft allemaal niet over the top te zijn. Simpel, klassiek en stijlvol zijn de belangrijkste woorden het komende seizoen. Hierbij kun je denken aan lichte zomerpakken en rustige pantalons.

Bloemenprint

Wil je nu toch wel íets extra variatie in de kast brengen? Dan hebben we gelukkig ook voor jou goed nieuws. Naast de rust en eenvoud van de huidige trends, zien we dat met name de bloemenprint ook weer in opkomst is. Dit is al duidelijk te merken aan de nieuwere collecties van bekende merken zoals de kleding van Ba&sh. Met een bloemenprint kan je nooit verkeerd gaan. Combineer het wel minder druk dan de voorgaande jaren. Bijvoorbeeld door enkel een blouse met bloemenprint te gebruiken en deze te combineren met een rustige broek in pasteltinten.

Zwart en wit

Zwart en wit vormen al heel lang een goed duo. Ze flatteren elkaar. Maken een outfit interessant en misschien zelfs mysterieus. Waar we deze voorheen niet altijd in het zomerseizoen zagen, is dat dit jaar wel anders. Deze elegante duo mag dan ook zeker niet ontbreken in de kast. Wel wordt er duidelijk voor ietwat extravagante details gekozen om zo de kleuren nog meer tot hun recht te laten komen. Hou je zelf wel van een beetje extra kleur in de zomer? Combineer de outfit dan met wat fellere accentkleuren. Bijvoorbeeld in je accessoires. Denk aan roze, groen of rood. Populaire modekleuren en sluiten perfect aan bij dit heerlijke duo. Zo maak je een echte blikvanger van je outfit en laat deze je omgeving voorlopig niet meer los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *