Tips

Ontdek de mooiste plekken in Griekenland

Een van de zonnigste en mooiste landen om te genieten van een heerlijke vakantie is natuurlijk Griekenland. Het land dat bekend staat om haar lange en indrukwekkende geschiedenis, waar je fantastisch kan eten en zowel van de natuur als van de cultuur kan genieten. Ben je benieuwd welke plekken jij in Griekenland echt niet mag missen? Lees dan gauw verder.

De Saronische Golf

De Saronische Golf bevindt zich in het zuidwesten van Attica en heeft verschillende Saronische eilanden in deze regio liggen. Veel Griekse toeristen komen hier in de zomer naartoe om te genieten van de mooie eilanden. Het ligt vrij dicht bij het vasteland dus je kan er best gemakkelijk terecht komen. Je kan hier geweldig eilandhoppen door te varen door de Saronische Golf. Huur een zeilboot en spendeer een week op het water. Je kan heerlijk duiken, snorkelen en genieten van de prachtige kustlijn. 

Egremni beach in Lefkas

Een andere geweldige plek is in Lefkas. Hier vindt je het Egremni strand. Langs een enorme rotswand waar prachtige bome op groeien, vind je hier een klein zandstrand aan een zee die je ooit eerder zo turquoise hebt gezien. Het wordt dan ook gezien als een van de mooiste stranden van de wereld, zelfs nadat het werd geteisterd door een aardbeving. Geniet hier van een prachtige zonnige dag, en vooral daarbij va het geweldige uitzicht. 

Athene

De hoofdstad mag niet in de lijstje ontbreken natuurlijk. Het is namelijk niet je typische stad met mooie architectuur. Hier vind je het centrum van de oudheid. Wanneer je de stad binnenkomt wordt je oog al vrij gauw getrokken naar de Akropolis. De plaats waar heel veel tempels bij elkaar zijn en een groot deel van de geschiedenis van de oudheid nog bekeken kan worden. Adembenemend en absoluut de moeite waard om te bezoeken. 

Meteora

Deze plaats is een natuurgebied in Griekenland en is niet hoe je het land normaal gesproken voor je ziet. Je vindt hier hoge rotswerken en groene glooiende bergen. Het is een geweldige plek waar je prachtige wandelingen kan maken. Tevens kan je hier veel kloosters vinden dus je kan gelijk een stukje geschiedenis mee pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *