Tips

Afvallen en je geweldig voelen met maaltijdshakes

Afvallen

Je goed voelen over jezelf komt niet alleen van de buitenkant. En om je van binnen goed te voelen, moet je goed en regelmatig eten. Dit kan moeilijk zijn als je een hectisch schema hebt en niet weet waar je moet beginnen. Dat kan komen door je drukke gezin, door je werk, en vaak zelfs een combinatie van beide.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om beter te eten, ongeacht het tijdstip van de dag of hoe druk je leven is. Een manier om dit te doen is door middel van maaltijdvervangende shakes. Deze shakes helpen je beter te eten en af te vallen, terwijl je je tegelijkertijd goed in je vel voelt: perfect! In dit artikel helpen we je alles te begrijpen wat je moet weten over maaltijdvervangende shakes en hoe ze je kunnen helpen je doelen voor gewichtsverlies sneller te bereiken dan je voor mogelijk houdt.

Meten is weten

Natuurlijk wil je tijdens het afvallen graag weten hoe het gaat. Daar gebruiken we al jarenlang weegschalen voor, dat weet natuurlijk iedereen. Maar weet je ook dat slimme weegschalen je nog veel meer kunnen vertellen? Afhankelijk van het model kun je naast je gewicht ook je spiermassa, vetgehalte en watergehalte meten. Lees hier meer over de beste slimme weegschalen die we hebben gevonden.

Wat zijn maaltijdvervangende shakes?

Een maaltijdvervangende shake is een drankje of supplement dat ontworpen is om één of twee maaltijden per dag te vervangen. Deze dranken zijn ontworpen om je alle eiwitten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen te geven die je zou krijgen van een gewone maaltijd, met het extra voordeel dat ze weinig calorieën en suiker bevatten. Deze drankjes zijn niet bedoeld om je gezonde dagelijkse voeding te vervangen. Het gaat echt om gedeeltelijke vervanging! Als je ervoor zou kiezen om deze shakes te drinken als enige maaltijdvervanger per dag, dan krijg je waarschijnlijk niet genoeg calorieën en voedingsstoffen binnen om in je dagelijkse behoeften te voorzien.

Hoe helpt een maaltijdvervangende shake bij het afvallen?

Een maaltijdvervangende shake is samengesteld om een laag aantal calorieën te bevatten, zodat je gedurende de dag minder calorieën binnenkrijgt. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je minder (of geen) voedsel consumeert, wat leidt tot gewichtsverlies. Caloriearme shakes bevatten wel veel vitaminen, mineralen en vezels, waardoor je lichaam nog steeds voldoende te verwerken en op te nemen krijgt. Zo krijg je wel degelijk een vol gevoel, terwijl je relatief weinig calorieën binnenkrijgt. Helemaal top dus!

Voordelen van maaltijdvervangende shakes

Maaltijdshakes hebben veel voordelen. Check hier de belangrijkste:

  • Laag in calorieën en suiker: dit is een van de belangrijkste voordelen van maaltijdvervangende shakes. Ze zijn ontworpen om weinig calorieën en suiker te bevatten, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die willen afvallen.
  • Hoog in eiwitten: een ander belangrijk voordeel van het gebruik van maaltijdvervangende shakes is dat ze veel eiwitten bevatten. Dit is mooi voor mensen die op zoek zijn naar een beter spierherstel en meer vetvrije spiermassa, wat gewichtsverlies ondersteunt.
  • Goed voor het immuunsysteem: maaltijdvervangende shakes zijn ontworpen om rijk te zijn aan vitaminen en mineralen, die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en je helpen gezond te blijven.
  • Past in een drukke levensstijl: veel maaltijdvervangende shakes zijn speciaal samengesteld om gemakkelijk volgens een regelmatig schema te nuttigen, perfect voor wie het druk heeft.
  • Geschikt voor vegetariërs: veel maaltijdvervangende shakes zijn vegetarisch of zelfs vegan.
  • Bruikbaar voor diabetici: er zijn veel maaltijdvervangende shakes die weinig suiker bevatten, waardoor ze ook een optie zijn voor diabetici.
  • Niet alleen voor afvallen, ook oor sporters: veel sporters gebruiken maaltijdvervangende shakes als onderdeel van een sportdieet, om juist aan spieropbouw te werken

Nadelen van het gebruik van maaltijdvervangende shakes voor gewichtsverlies

Maaltijdshakes kunnen geweldig passen in je dieet als je wil afvallen, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik:

  • Leveren slechts 30-50% van de vitaminen en voedingsstoffen die je via een gezonde voeding binnenkrijgt: hoewel maaltijdvervangende shakes doorgaans veel vitaminen en mineralen bevatten, is het niet voldoende voor de dagelijkse behoefte van je lichaam. Dit betekent dat je nog steeds een gezond dieet moet volgen!
  • Misschien niet handig voor echte snoepers: hoewel maaltijdvervangende shakes perfect zijn voor zoetekauwen, in allerlei verschillende smaken, moet je waakzaam blijven om tussendoor niet alsnog calorieën tot je te nemen met snacks
  • Kan onvoldoende zijn voor degenen die een grote hoeveelheid gewicht willen verliezen: door maaltijdshakes te gebruiken, vervang je 1 van je 3 dagelijkse maaltijden met een caloriearm alternatief. Wil je snel of veel afvallen? Dan zul je ook je eetgewoontes moeten aanpassen of juist extra gaan bewegen. Lees hier meer over afvallen

Kies de beste maaltijdshake

Overtuigd dat je een maaltijdshake aan je dieet wil toevoegen? Dan is de vervolgvraag natuurlijk: wat is de beste maaltijdshake voor mij? We hebben hier de beste maaltijdshakes voor je op een rij gezet! We vertellen je daar niet alleen meer over de beste maaltijdshakes, maar hebben ook de beste deals voor je op een rij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *