Tips Wonen

Lagere energierekening

energierekening

Bij veel huishoudens en bedrijven is de energierekening onnodig hoog. Deze rekening is eenvoudig te verlagen. De rekening bestaat uit het verbruik van:

  • Gas
  • Water
  • Elektriciteit

Die kosten zijn te verlagen. Lastiger is de rekening voor vastrecht en transportkosten, maar dat is een klein gedeelte van de rekening. Lees in dit artikel hoe je een lagere energierekening kan verkrijgen.

Tips om te besparen op energie

Feit is, alles wat je niet verbruikt gaat niet langs de meter, dus hoef je ook niet te betalen. De woning of het bedrijf goed nalopen zodat je weet waar er verspillingen zijn, en dat verhelpen, is het eerste verdienen. Berucht is de stand-by stand van apparatuur, dit is onnodig verspillen van elektriciteit. Terwijl als je de stekker uit het stopcontact haalt, je helemaal niets verbruikt. Het verbruik van elektriciteit is zo terug te brengen. De gasrekening is terug te brengen door het pand goed te isoleren. Vooral daken zijn berucht, warme lucht stijgt, de lucht gaat via het trapgat naar boven en via het dak naar buiten. Voorkom deze lekkage door de zolder extra te isoleren. Het waterverbruik zou terug te brengen zijn door net zoals vroeger een regenton te plaatsen. Dan kun je in de zomer de planten in de border water geven met het opgevangen regenwater wat, anders dan leidingwater, niet langs de meter gaat.

Steeds meer verfijnen

Voorgaande is in feite de eerste stap. Als je maar constant alles in huis of het bedrijf gaat nalopen, dan tref je steeds meer punten aan. Dit is ook een beetje de opzet met de energietransitie. Stap voor stap gaan we van de fossiele brandstoffen af en gaan we meer verfijnen. Als aanloop daar naartoe kan het verdienen zijn om nu al in het pand te investeren. Dus het geld wat je overhoudt aan de lagere energierekening in een zonnepaneel steken, dan heb je het jaar daar weer op een nog lagere energierekening. Helemaal mooi is het pand klimaatneutraal maken, maar vaak is dat een forse investering.

Stap over en begin met besparen

Overgaan op de energieleverancier met de laagste tarieven is direct verdienen. De besparingstips is op termijn, maar overstappen is gelijk goedkoper. Via easyswitch.nl kun je de tarieven vergelijken. Heel eenvoudig lees je hoe dat in enkele stappen gaat. Wat ook bijzonder handig is, is de energiebedrijven bekijken. Dan zie je alle 63 energiebedrijven op een rij. Allen rekenen verschillende tarieven voor hetzelfde product, jij kiest dan de goedkoopste. Tezamen met de tips om het verbruik van gas, water en elektriciteit terug te brengen, heb je veel voordeel. Dit op de korte en de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *