Tips

Kantoor opleuken? Gebruik deze tips!

Hoe sfeervoller je kantoor, hoe beter. Wanneer je je echt thuis voelt op je werkplek, werk je natuurlijk ook gewoon beter. Je bent dan namelijk creatiever, effectiever, productiever en dus ook succesvoller. Dat geeft een goed gevoel, toch? Daarom is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan je kantoor. Hoe je je kantoor opleukt? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder.

Gebruik gekleurde kantoormeubelen

Misschien een gewaagde stap, maar als je het aandurft, stap dan over op gekleurde kantoormeubelen. De meeste mensen kiezen namelijk voor standaard kleuren of houden het op zwart of wit. Je kunt al heel eenvoudig beginnen door je bureaustoel in te ruilen voor een bureaustoel met kleur. Heb je eigenlijk geen budget voor nieuwe kantoormeubels? Kies dan voor gebruikte kantoormeubelen. Deze zijn een stuk goedkoper en je bent ook nog eens duurzaam bezig!

Breng groen

Eigenlijk kunnen we het niet vaak genoeg zeggen, maar breng zoveel mogelijk groen naar binnen! Planten op kantoor zijn ontzettend belangrijk. Ze geven niet alleen meer sfeer, maar zorgen ook voor ontspanning. Planten en bloemen zijn een perfecte manier op je kantoor op te leuken. Overleven de planten het doorgaan niet op kantoor? Kies dan voor kunstplanten en bloemen.

Iets om naar te kijken

Zorg er altijd voor dat je iets hebt om naar te kijken. Het beste is natuurlijk een mooi uitzicht, maar anders gewoon lekker naar buiten. Probeer daarom om de bureaus altijd op een plek dichtbij een raam te zetten. Zijn ramen erg schaars in je kantoorpand? Kies er dan voor om leuke schilderijen en posters op te hangen. Uit onderzoek is gebleken dat kijken naar natuurlijke landschappen stress kan reduceren en daarnaast goed is voor de gezondheid en welzijn van de mens. Dus je weet waarschijnlijk al wat voor schilderijen je moet ophangen.

Comfort en vrijheid

Het is belangrijk om je kantoor persoonlijk in te richten. Geef daarom ook alle medewerkers de ruimte om hun werkplek naar eigen smaak in te richten. Als mensen zich niet comfortabel voelen, komen er geen ideeën op. Vooral hoogopgeleide professionals doen hun beter wanneer ze veel vrijheid krijgen. Daarnaast kan het muziek luisteren met een koptelefoon ook stimulerend werken.

Koffiecorner

Tot slot is het belangrijk dat je natuurlijk ook genoeg ruimte hebt op kantoor om even te ontspannen. Denk hierbij aan een koffiecorner, waar iedereen even lekker kan ontspannen. Wanneer het werk net even teveel wordt, hebben medewerkers de mogelijkheid om even een paar minuten te ontspannen. Daarnaast is zo’n koffiecorner natuurlijk ook erg handig voor de vrijmibo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *