Tips

Opheldering blackout en dim-out raamdecoratie

Raamdecoraties zijn de sfeermakers in huis. Je wilt natuurlijk dat het perfect bij je interieur past en je wilt dat ze aan je behoeften voldoen. Omdat raamdecoratie een breed assortiment heeft vind je altijd wel iets voor jou die bij interieurstyle passen. Ik begrijp echter ook dat termen als blackout, dimout en verduisterend vragen kunnen oproepen maar we zorgen voor opheldering.

Gordijnen met dim-out of lichtdoorlatend functie

Zie je het gordijn met de melding dim-out ? Dan heb je een stof in huis die een kamer kan verduisteren, maar toch hier en daar licht binnenlaat. Voor wie niet in volledige duisternis wil slapen is dim-out stof een prima oplossing . Het type en de kleur van de stof bepalen tot op zekere hoogte hoeveel licht de verduisterende gordijnen zullen blokkeren. Heldere kleuren laten meer licht door dan bijvoorbeeld donkerblauw of zwart kleuren.

Houd je van de zonlicht en wil je daar zo lang mogelijk van genieten, dan heb je een lichte stof nodig. Doorschijnende stof geeft je de mogelijkheid om te genieten van licht en privacy. Jij hebt (letterlijk) de touwtjes in handen. Een goed voorbeeld is inbetweens gordijnen. Het is een product met een dikte tussen gordijnen en vitrage.

Black-out of verduisterende gordijnen.

Black-out of verduisterende gordijnen kunnen bijna al het zonlicht blokkeren. Afhankelijk van de kleur van de stof kunnen verduisteringsgordijnen bijna al het zonlicht in uw kamer blokkeren. Lichte kleuren laten meer licht door dan donkere kleuren. Het is een mythe dat gordijnen en raamdecoratie al het buitenlicht kunnen blokkeren. Raambekleding hangt iets van het raam om een ​​opening te creëren waar licht kan ontsnappen. Als je een brede stof kiest, verschijnen er naden op het gordijn. Door deze kleine openingen komt ook licht naar binnen.

Bekijk hier alle gordijnen op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *