Wonen

Een kinderschommel kopen met deze tips

De kinderschommel is sinds jaar en dag zonder ook maar enige twijfel wellicht het meest populaire speeltoestel dat er op de markt is terug te vinden. Op het ogenblik dat ouders beslissen om een speeltoestel in hun tuin te plaatsen is dit dan ook veelal één van de eerste zaken waar ze naar kijken. Dat is niet in het minst zo omdat ook hun kind op dit vlak veelal vragende partij is. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde schommel moet het echter gezegd dat er op de markt best een behoorlijke hoeveelheid verschillende opties zijn terug te vinden. Wil je met absolute zekerheid de voor jouw kind beste schommel kunnen bestellen? Dan kunnen de onderstaande tips je zeker helpen om dat te verwezenlijken!

1.) Uit welk materiaal moet de kinderschommel bestaan?

In eerste instantie zal je wellicht even willen kijken naar het materiaal waaruit de kinderschommel bestaat. Voor wat het kopen van een schommel betreft zal je kunnen vaststellen dat er in de praktijk een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende soorten materialen. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen deze opties:

  1. Een kinderschommel gemaakt van hout;
  2. Een schommel vervaardigt uit staal;

In het eerste geval kies je voor een natuurlijk ogende schommel die wel iets duurder is van prijs. Anderzijds is het doorgaans altijd mogelijk om een dergelijke schommel uit te breiden wanneer je dat wenst. Voor een schommel van staal geldt dit niet. De schommel die je hebt aangekocht zal dus altijd in die vorm behouden blijven. Voor een stalen kinderschommel geldt in de praktijk wel dat ze voordeliger is in vergelijking met een houten exemplaar.

2.) Kies je voor een enkele of een dubbele schommel?

Niet alleen het soort materiaal waaruit de schommel is vervaardigd kan in de praktijk verschillen. Wat bovendien ook te denken van de aard van de kinderschommel? Op dit vlak maken we dan ook een onderscheid tussen een enkel en een dubbel exemplaar. Het verschil in prijs tussen de beide mogelijkheden valt in de praktijk vaak zeer goed mee. Het belangrijkste aandachtspunt heeft in dit geval dan ook vooral betrekking tot de hoeveelheid aan plaats die de schommel in beslag neemt. Voor een dubbele schommel geldt in grote lijnen dan ook dat er zowat dubbel zoveel plaats moet worden voorzien. Dit uiteraard niet in het minst omdat er een bepaalde veiligheidsafstand dient te worden ingebouwd.

3.) Een kinderschommel als onderdeel van een speeltoren?

Tegenwoordig komt het bijzonder vaak voor dat een kinderschommel deel uitmaakt van een groter geheel. Het gaat in dit geval dan om een speeltoren waar naast de schommel nog verschillende andere speeltuigen in zijn terug te vinden. Wanneer je graag ook gebruik wil gaan maken van een dergelijke speeltoren is het wellicht de beste keuze om ervoor te kiezen om deze te kopen in hout. Op die manier kan je ze in principe steevast uitbreiden geheel op basis van jouw wensen. Lijkt dit jou ook wel wat? Kijk dan voor jouw kinderschommel dus ook even in de richting van de verschillende speeltorens die er bestaan op de markt.

Op zoek naar een kinderschommel? Kijk dan op Wickey.nl.