Wonen

4 tips voor het vinden van het perfecte beddengoed

4 tips voor het vinden van het perfecte beddengoed

Ben je je huidige lakens zat? Je zult er dan voor kiezen om nieuw beddengoed aan te schaffen. Desondanks hebben mensen hier nog wel eens moeite mee. In principe is dat best logisch, er zijn namelijk zoveel opties waarvoor je kunt kiezen op dit gebied. Om toch het perfecte beddengoed voor je slaapkamer te kunnen vinden, kun je gebruik maken van de onderstaande tips! 

Grootte is belangrijk

Voordat je op Bath-Living gaat shoppen om nieuwe lakens te kopen, moet je eerst je matras opmeten. Hierbij moet je niet alleen de lengte en breedte meten, ook de hoogte van het matras moet je namelijk weten. Maak je gebruik van een matrasbeschermer? Meet dit dan ook nog op! Op deze manier weet je precies wat de afmetingen van je nieuwe beddengoed moeten zijn. Experts raden overigens wel aan om een groter dekbed te kopen, het dekbedovertrek moet dan natuurlijk hetzelfde formaat hebben. 

Let op je levensstijl

Ook moet je rekening houden met je levensstijl bij het kopen van nieuw beddengoed. Ben je afhankelijk van een wasmachine en droger voor het doen van je was? Je kunt er dan het beste voor kiezen om microvezel of katoenen lakens aan te schaffen. Deze stoffen kunnen namelijk goed en gemakkelijk gereinigd worden met behulp van de wasmachine en droger. Dit is niet het geval als je kiest voor zijden beddengoed, je zult dit namelijk moeten laten reinigen bij een stomerij. 

Bekijk de draadtelling

Draadtelling identificeert het aantal horizontale en verticale draden per vierkante centimeter stof. De horizontale draad (inslag) en verticale draad (schering) worden dus beide geteld. Stel je voor dat er 100 horizontale en 100 verticale threads zijn, de threadcount is dan dus 200. Dat de draadtelling bij de luxe beddengoed hoog is, betekent desondanks niet beslist dat de lakens een hoge kwaliteit hebben. Desondanks is dit over het algemeen wel het geval, al hangt dit echt van het merk af.

Houd rekening met het seizoen

Bij het kopen van nieuw beddengoed raden experts aan om rekening te houden met de seizoenen. In de zomer zul je immers niet onder een dik dekbed willen liggen, je wilt dan een dun laken over je heen of zelfs helemaal niets tijdens de allerwarmste dagen. Ook is het slim om dan te investeren in een lakenset die ademend aanvoelt en vochtafvoerend is. Dit is overigens sowieso een goed idee als je van nature een warme slaper bent. In de winter kun je juist beter een lakenset van fleece kopen, dit voelt lekker zacht en warm aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *