Wonen

Een echte woman cave maken doe je zo!

womancave

Als vrouw is een eigen plek in huis hebben ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je ook heerlijk met je al je vriendinnen over dingen wilt hebben waar je mannelijke partner niks mee te maken heeft. Maar natuurlijk ook om een hobby of andere favoriete bezigheid uit te oefenen. Tegenwoordig hoor je regelmatig dat mannen hiervoor een man cave hebben om even afgezonderd te zijn van de partner en heerlijk kleedkamer praat kan voortzetten met zijn vrienden. Maar wie heeft ooit gezegd dat dit alleen voor mannen is? Wij hebben in deze blog een aantal bruikbare stappen op een rij gezet om een echte woman cave te maken!  

Bepaal in plek in je woning 

Om tot een echte woman cave te komen in jouw woning is het belangrijk om een geschikte ruimte uit te kiezen. Het is van belang dat je goed afgezonderd kan zijn. Met andere woorden dat je aan de hand van een muur en duur de ruimte kunt afzonderen van de overige ruimtes in een huis. Een handige manier om uit te zoeken hoe je tot een privéruimte komt, is door je goed te verdiepen in je eigen stulpje. Wellicht is er wel een geschikte kamer beschikbaar die je helemaal eigen kan maken of je tovert de schuur om tot jouw hobbykamer.  

Kies een leuk thema 

Wanneer je eenmaal een goede ruimte hebt gekozen is het tijd om een leuk thema te kiezen voor je woman cave. Dit kan van alles zijn! Misschien ben je wel dol op een 70’s of 80’s thema, of krijg je helemaal een warm gevoel van een kamer die helemaal in de Scandinavische stijl is. Wat ook erg leuk kan zijn is dat je het in kroeg thema doet of wel heel sprookjesachtig. Niks is te gek. Tip! Zoek uit van welk thema of interieurstijl je een creatief gevoel krijgt. Dit gaat veel invloed hebben op je gemoedstoestand wanneer je jouw hobby beoefent in je eigen hobbykamer. 

Het bepalen van de inrichting 

Nu je een perfecte ruimte hebt bepaald en een leuk bijpassend thema hebt uitgezocht, moet jouw woman cave natuurlijk worden ingericht. Om zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk te werk te gaan, is het handig om te werken aan de hand van een inventarisatielijst. Hierin houd je bij welke meubels je graag wilt hebben, leuke decoraties er moeten komen, of er nog een goede wifi verbinding moet komen en wat voor elektronische apparaten je er allemaal wilt plaatsen. Misschien kom je er ook wel achter dat er bepaalde dingen vervangen of toegevoegd moeten worden in de specifieke ruimte. Denk maar aan de kozijnen of deuren. Je wilt wel optimaal kunnen genieten van je privéruimte. Bekijk dan goed of er misschien aluminium kozijnen of aluminium deuren geplaatst moeten worden. Wanneer je deze stappen zorgvuldig uitvoert, ben jij gegarandeerd trotse eigenaresse van een echte woman cave! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *