Tips

De dillema’s van Karper voer

boilies

Soms als ik ga vissen zit ik wel eens te denken… wat voor voer ga ik deze keer mee nemen naar de waterkant. Er zijn zoveel soorten voer dat je bijna last hebt van extreme keuze stress. Als je goed wilt vangen moet je een stek hebben waar je bijvoorbeeld als een week van tevoren elke dag nieuw voer neer legt. Dan wordt het voor de karper een voerplek en zal je zien dat ze vaker terug gaan komen, op het moment dat je dan gaat vissen zitten hopelijk de karpers al op je plek en is de kans groter dat je er eentje uit haalt. Dan kun je besluiten om dit met boilies of pallets te gaan doen maar je kan het ook met ander karper voer doen, er zijn bedrijven die het karper voer los en ongekookt verkopen maar er zijn ook bedrijven die het alvast gekookt en gemixt hebben. Dat bespaart je tijd en kun je ervan uit gaan dat het goed is. Je gooit nog een goeie hoop met voedsel op je stek zodat als er een karper lang komt dat hij blijft hangen en je stek komt opruimen. Je moet er wel voor zorgen dat je stek niet te groot wordt.

De stofzuiger van de onderwater wereld

Karpers zijn totaal niet kieskeurig, ze eten eigenlijk alles maar natuurlijk heeft het zin dat het lekker ruikt en een niet natuurlijke kleur heeft, het valt net wat meer op.  Het is wel belangrijk dat je je voedsel kookt want karpers kunnen stikken in ongekookte partikels als mais of tijgernoten. Ik heb zelf ook best een tijd met hondenbrokken gevist, de hair door de hondenbrok heen en dan een pallet in het midden van brok. Ik heb hier zelf best wat resultaat mee behaald. Ik heb ook van andere mensen gehoord dat ze met kaas gingen vissen ik weet niet of dit ook daadwerkelijk werkt. Momenteel vis ik veel met boilies en pop-up’s, ik vind dit een mooie kleurrijke en geurige combinatie. Ik maak er dat vaak een ‘sneeuwpopje’ van zodat de boilie net boven de grond hangt ik vind dit een mooi systeem om mee te vissen. Met nog wat losse partikels erbij zoals gekookte mais en gekookte tijgernoten.

Voor in de zomer zijn toch de zoetere dingen net wat beter dan in de winter. In de winter kun je beter wat kruidigere partikels of boilies karper gebruiken. Af en toe een beetje afwisselen is natuurlijk nooit een probleem. Ik denk niet dat er 1 gouden combinatie is voor het vissen op karper. Je moet gewoon de bodem goed vol leggen met voer en maar hopen dat ze langs je stek komen en als je dan geluk hebt haal je een binnen. Met een harde bodem kun je wat zwaardere voeren gebruiken, zoals boilies en pellets, en voor de wat zachtere bodem kun je ook beter lichtere partikels zoals mais hennep boekweit dari en tarwe gebruiken. Met de zachte bodem kun je ook beter met een sneeuwpop vissen anders zakt je aas in de grond en zit je voor niks aan de waterkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *