Tips Vrouwen

De beste Moederdag ooit: 3 tips om jouw moeder ultiem te verrassen

De beste Moederdag ooit: 3 tips om jouw moeder ultiem te verrassen

Wat betekent jouw moeder voor je? Is zij die speciale vrouw die altijd voor je klaarstaat? Waar je enorm mee kan lachen, maar ook bij kan huilen? Kunt ruziën en nooit bang hoeft te zijn dat ze minder van je houdt? Misschien ben je wel niet in haar buik gegroeid, maar is zij de vrouw die jou ooit als moeder heeft opgenomen. Er uit liefde voor heeft gekozen om jou als dochter aan te nemen. Hoe jullie moeder-dochterrelatie er ook uitziet, Moederdag moet voor haar natuurlijk wel heel speciaal worden.

Zo’n speciale vrouw mag zeker minimaal één keer in het jaar wel goed in het zonnetje worden gezet. Toch wordt dat ook elk jaar lastiger. Een cadeau voor Moederdag verzinnen is al een enorme opgave. Dan ook nog eens bedenken wat je met haar gaat doen? Dat is bijna een onmogelijke opgave. Een goede voorbereiding is echter het halve werk. Daarom goed om nu al te beginnen. Met de volgende drie tips helpen we je graag op weg om jouw moeder op de beste Moederdag ooit te trakteren.

1.      Geef een cadeau met een diepere betekenis

Vlak voor Moederdag liggen de winkels weer vol met de standaard commerciële ideeën. Parfumeries draaien overuren, bloemisten doen goede zaken, om over patisseries nog maar te zwijgen. Helaas moeten we ook bekennen dat we dergelijke cadeaus in de afgelopen jaren wel heel vaak hebben gegeven. Ze zal er natuurlijk blij mee zijn. Daar twijfelen we niet aan. Maar zijn het ook cadeaus waar ze langdurig plezier van heeft? Je kunt een bosje bloemen niet bewaren.

Denk daarom dit jaar eens outside the box en geef een cadeau met een diepere betekenis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gegraveerd sieraad? Deze zijn in werkelijk elk budget verkrijgbaar. Een mooi sieraad, dat echt een persoonlijke boodschap uitstraalt.

Je zou er ook over kunnen denken om zelf iets te maken. Vergeet niet hoe blij je moeder vroeger altijd was met die zelfgemaakte knutselwerken. Maak bijvoorbeeld zelf een fotoalbum met jullie dierbaarste herinneringen. Dat is een cadeau dat gegarandeerd in de smaak zal vallen.

2.      Neem haar een dagje mee

Vroeger bracht je heel veel tijd door met je moeder. Nu je volwassen bent, is dit een stuk minder geworden. Je hebt je eigen leven. Werk, vrienden, misschien zelfs al een eigen gezin. Dan is het niet vreemd dat het aantal contactmomenten minder is geworden. Je weet dat je altijd op haar kunt rekenen en je kunt haar met alles bellen of appen, maar je wil haar natuurlijk ook graag in het echt zien. Plan deze Moederdag daarom een uitje voor alleen jullie tweeën. Ongegeneerd genieten van elkaars aanwezigheid. Lekker bijkletsen. Een beter cadeau kun je niet geven.

3.      Koken maar!

In de meeste gezinnen is het de moeder die het vaakst in de keuken staat. Het is voor haar dan ook ontzettend luxe om een keer niet te hoeven koken. Kom langs met Moederdag en neem alle benodigdheden mee. Zij hoeft enkel te zitten, terwijl jij een fantastische maaltijd klaarmaakt. Zo zet je haar pas écht in het zonnetje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *