Fashion

Borstelen voor beter haar

Haarmaskers, serums of oliën… De markt wordt om de haverklap verrijkt met nieuwe producten die beweren jouw lokken een gezonde, glanzende uitstraling te geven. Of al die producten hun beloften ook nakomen, laat ik in het midden. Maar toch blijken we massaal een belangrijk onderdeel over het hoofd te zien.

Onze lokken borstelen. Wellicht vergeet jij het om de haverklap of misschien is het inmiddels in jouw ochtendroutine opgenomen. De handeling blijkt een enorme invloed te hebben op de uitstraling van jouw lokken. Op welke manier? Wij geven vier redenen waarom het borstelen van je haren erg belangrijk is. 

Creëren van glans

Het borstelen zal glans creëren in jouw lokken. Door het haar zachtjes door te borstelen, zullen de schubben plat gelegd worden. Als de schubben plat liggen, zullen de lokken licht reflecteren. Dit zullen wij zien als glans. Glanzende haren geven de indruk dat jij gezond en goed verzorgd haar hebt.

Reinigen van hoofdhuid

Borstelen zal ook de hoofdhuid reinigen. De borstel beweging zullen eventuele dode huidcellen, overgebleven haarproducten en andere restjes vuil verwijderd worden. Indien het borstelen regelmatig wordt overgeslagen, zullen de poriën of haarvaatjes op termijn verstopt raken. Hierdoor zul je last krijgen van irritatie of ontstekingen op de hoofdhuid. 

Bloedcirculatie stimuleren

Borstelen zal overeenkomen met masseren. In beide gevallen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor het haar op termijn beter zal groeien en versterken. Het bloed brengt immers zuurstof en voedingsstoffen naar de haarwortels. 

Hydrateren

De talgklieren zorgen voor de productie van talg, oftewel sebum. Borstelen helpt bij de verspreiding van talg van de haarwortels tot aan de haarpuntjes. Op die manier zal het haar helemaal op een natuurlijke wijze hydrateren. Het werkt eigenlijk net als een conditioner of olie. 

Meer informatie?

Indien jij nieuwsgierig bent naar nog meer feitjes over het haar, kun je altijd terecht bij de kappers in delft. Zij staan altijd klaar voor jou en jouw vragen. En uiteraard kun jij gelijk jouw haar laten knippen, krullen of verven in de kapsalon delft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *