Tips Vrouwen

Alles wat je moet weten over een traangootbehandeling

Ogen

Het gebied tussen de ooghoek en het bovenste deel van de wang wordt ook wel de traangoot genoemd. Iedereen heeft dus traangootjes, echter is dit geultje bij de een dieper dan bij de ander. Vaak hebben mensen met een diepere traangoot last van wallen of donkere kringen onder hun ogen. Vaak zorgt dit voor een vermoeide uitstraling wat natuurlijk erg vervelend is. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een traangootbehandeling. Lees in alles wat je moet weten voordat je een traangootbehandeling ondergaat.

Wat houdt de behandeling in?

Een traangootbehandeling is een gemakkelijke ingreep waarbij fillers ingebracht worden om de huid op te vullen. Met een naald wordt er onderaan de traangoot een klein gaatje gemaakt, waardoor de speciale fillers geplaatst kunnen worden. Dit wordt gedaan met een canule om de kans op zwelling en blauwe plekken te verminderen. Een canule is een speciale botte naald. In de fillers bij een traangootbehandeling zit een verdovende stof, waardoor een verdovingsprik niet nodig is. Gemiddeld duurt een behandeling ongeveer 30 tot 60 minuten.

Waar moet ik op letten na de behandeling?

Ondanks dat een traangoot behandeling een kleine ingreep is, is het van belang om na de behandeling met een aantal punten rekening te houden. Zo mag je na de ingreep niet in het gebied van de traangootjes wrijven en is het verstandig om het gebied goed te koelen. Zo voorkom je een zwelling. Een kleine zwelling is overigens volkomen normaal. Na 3 tot 5 dagen zal deze zwelling weer afnemen.

Ook is het belangrijk om na de behandeling niet direct de blauwe plekken te camoufleren met make-up. Wanneer je dit doet dan kunnen de prikgaatjes namelijk niet dichtgroeien. Wacht daarom enkele uren voordat je de blauwe plekken verbergt met make-up.

Ongeveer 24 uur na de behandeling mag je weer sporten. Wel is het belangrijk om de eerste twee weken niet naar een sauna of zonnebank te gaan. Na de behandeling kan UV-straling namelijk erg gevoelig zijn. Nog erger is dat UV-straling het resultaat van de behandeling kan beïnvloeden. Voor optimaal resultaat is het dus belangrijk om hierop te letten.

Meer weten over een traangootbehadeling? Of is iets je niet helemaal duidelijk? Vraag direct via BetanClinics.nl een gratis video consult aan voor advies van een plastisch chirurg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *