Tips Vrouwen

5 tips om je tong goed te reinigen

5 tips om je tong goed te reinigen

Je tong is een bron van zowel goede als slechte bacteriën. Je wilt je tong natuurlijk zo schoon mogelijk houden. Een slechte adem, witte aanslag op je tong en andere kwaaltjes kunnen het resultaat zijn van een slechte tong hygiëne. Het kan voorkomen dat er witte, gele, of zelfs bruine aanslag op je tong zit. Dit zijn bacteriën die ontstaan door een slechte mondhygiëne of medicijnen. Als je de griep hebt of al een tijd een verminderde weerstand hebt kan dit ook de oorzaak zijn.

 1: Gebruik een tongschraper   

Tongschrapers zijn erg simpel, maar doen echt wonderen voor je tonghygiëne. Je verwijderd veel bacteriën die een slechte adem veroorzaken. De achterkant van je tong is een perfecte broedplaats voor bacteriën. Het is ook belangrijk om vooral het achterste gedeelte van je tong te schrapen. Zorg er ook voor dat je voorzichtig schraapt, want dit voorkomt dat er wondjes ontstaan.

2: Een tongreiniger is je beste vriend

Er zijn verschillende middelen als speciale tandpasta’s en mondwaters die een goede bescherming bieden aan je tong. Een willekeurige tongreiniger heeft vaak al een positief effect op de gezondheid van je tong en mond.

3: Gebruik zout

Zout dood bacteriën, misschien heb je wel eens meegemaakt dat er zout in een wondje is gekomen. Dit is geen prettig gevoel, maar het dood wel bijna alle bacteriën. Je kunt een beetje zout op je tong leggen en voorzichtig met een tandenborstel wrijven. Niet te hard, want dan krijg je een schurend effect.

4: Zorg ervoor dat je mond niet droog is

Een droge mond hangt vaak samen met een slechte tong hygiëne. Als er geen speeksel meer is kan de mond ook niet goed verzorgd worden. Een droge mond kan ontstaan door medicijnen, roken, teveel door je mond ademen en verzorgingsproducten waar teveel alcohol in zit.

5: Helpt niks? Bezoek de huisarts

Het kan natuurlijk voorkomen dat reinigingsproducten niet helpen. Het gebruik van medicijnen kan ook zorgen voor bijvoorbeeld witte aanslag op je tong. Een candida infectie kan ook de oorzaak zijn van de aanslag op je tong.

Bron: demondzorgzaak.nl https://www.demondzorgzaak.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *