Wonen

Zo vind je jouw droomhuis

De een loopt er zo tegenaan, terwijl de ander er maanden naar op zoek is. Het vinden van jouw droomhuis op jouw droomplek is moeilijker dan je denkt. Er zijn namelijk heel veel verschillende factoren belangrijk bij het vinden van het perfecte huis. De grootste en belangrijkste tip is om een makelaar in te schakelen, bijvoorbeeld deze makelaar uit Zutphen. Een makelaar kent de markt, weet wat de mogelijkheden zijn en weet ook wat de valkuilen zijn. Wil je nou eerst zelf oriënteren zonder direct een makelaar in te schakelen? Wellicht dat de volgende tips je alvast wat kunnen helpen.

Rondrijden

Heb je een bepaalde wijk in gedachte waar je wel graag zou willen wonen? Ga er dan op verschillende momenten van de dag en van de week eens doorheen rijden. Zo zie je vanuit meerdere perspectieven hoe de wijk erbij ligt op verschillende momenten van de dag. Stel dat er bijvoorbeeld een bekende overlastplek is in de straat waar je een huis op het oog hebt. Het is jammer als je er pas achter komt als je het huis al gekocht hebt. Ook zie je dan hoe druk de wijk is op meerdere momenten van de dag. Is er een straat die elke dag weer compleet dicht slibt door het verkeer in spitstijden? Dat zijn allemaal overwegingen die ertoe kunnen leiden dat je een huis juist wel of niet wil kopen.

Woonwensen op een rijtje

Tuurlijk is het in eerste instantie belangrijk wat jouw droomhuis jouw droomhuis maakt. Wat zijn de eisen waar je zeker niet op toe wil geven? Wil je bijvoorbeeld per se een eigen oprit? Of is het hebben van een bad heel belangrijk voor je? Door je wensen in kaart te brengen weet je wat echt belangrijk voor je is in de zoektocht naar je droomhuis. Ook weet je waar de ruimte ligt en waar je dus op toe zou kunnen geven. Dit wensenlijstje maakt het zoekproces veel makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *