Uncategorized

Het vervangen van fietstrappers doe je eenvoudig zelf

Het kan natuurlijk zijn dat de trappers van je fiets aan vervanging toe zijn. Misschien zijn ze stuk aan het gaan of beginnen ze te roesten. Dat komt vooral veel voor bij gebruikte fietsen. Fiets kopen tweedehands? En zijn de pedalen niet goed meer? Geen zorgen, je kunt ze zelf eenvoudig vervangen met behulp van onze stappenplan. Het enigste wat je nodig hebt zijn nieuwe trappers en een steeksleutel.

Zelf je fietstrappers vervangen

Als je de trappers van je fiets wilt gaan vervangen zul je eerst de oude moeten demonteren. Dit kun je doen met behulp van een steeksleutel. Hier is nummer 15 voor vereist. In bijzondere gevallen heb je een pedaalsleutel nodig. Deze kunnen worden aangeschaft in de bouwwinkel of bij fietsspeciaalzaken. In de praktijk lukt het echter meestal wel met steeksleutel 15.

Zorg dat je de trapper losdraait door naar rechts te bewegen. Bij fietstrappers wordt er gebruik gemaakt van links schroefdraad zodat het niet mogelijk is dat de pedalen los komen op het moment dat je aan het fietsen bent. Het kan gebeuren dat de trapper goed vast zit. Zet wat extra kracht en maak gebruik van olie om de trapper los te krijgen. Een aanrader is bijvoorbeeld WD-40.

Fietspedalen monteren

Wanneer de trappers zijn gedemonteerd moeten de nieuwe er natuurlijk weer worden opgezet. Voordat je gaat beginnen moet je kijken welke pedaal aan welke kant hoort. Dit wordt aangegeven met een L en een R. L staat voor links en R staat voor rechts. Draai de fietspedalen er met de hand los in en draai ze vervolgens met de steeksleutel goed vast.

Fietstrappers laten vervangen door de fietsenmaker

Mocht het niet lukken om de fietspedalen zelf te vervangen of laat je het liever over aan een specialist, dan kun je natuurlijk ook terecht bij een fietsenmaker in de buurt. Een groot voordeel is dat de klus zo is gepiept waardoor de kosten vaak meevallen. Om extra te besparen kun je eventueel nieuwe trappers elders kopen waar het goedkoper is. Je betaalt dan alleen de kosten voor het monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *