Wonen

De voor- en nadelen van een gietvloer

Gietvloer

Wil je een gietvloer laten leggen? Dan moet je eerst weten wat deze vloer jou allemaal te bieden heeft. Er zijn namelijk een groot aantal voordelen aan de vloer te behalen. Naast de voordelen zijn er echter ook nadelen. Je moet deze goed voor jezelf op een rij hebben. Daarbij moet je weten door wie je de vloer kunt laten leggen. Een van de bedrijven die jou kwaliteit kan bieden is G-Vloeren. Maar waar moet je allemaal aan gaan denken? Onderstaande informatie zet een aantal punten op een rij, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. 

Een gietvloer heeft weinig onderhoud nodig 

Een gietvloer brengt voornamelijk voordelen mee op basis van onderhoud en hygiëne. Je hebt namelijk een naadloze vloer in jouw woning liggen, waardoor vuil niet tussen voegen kan komen te zitten. Je kunt hierdoor snel met de schoonmaak beginnen en het dweilen hoeft niet meer met heel veel nadenken te gebeuren. Een keer een iets nattere dweil gebruiken maakt immers niet meer uit. De reiniging is daarom binnen enkele minuten al gedaan en je kunt ervoor zorgen dat je alleen maar gaat genieten van de vloeren die in de ruimtes liggen. 

Stevig, maar niet oneindig 

Niet alleen het onderhoud is een groot voordeel van een gietvloer. Je hebt namelijk ook te maken met een stevige vloer in huis of in een pand. Slijtage komt niet heel snel voor. Echter zit er ook een keerzijde aan. Er bestaat namelijk wel een risico op scheuren. Een epoxy gietvloer is daarbij ook nog beïnvloedbaar door verschillende factoren. Hierdoor kunnen verkleuringen op gaan treden. Je moet daarom wel opletten wat je doet. Als je overal rekening mee houdt, heb je wel een vloer in handen waar je jarenlang van kunt gaan genieten en weinig schade aan wordt aangebracht. 

De toepassingsmogelijkheden in meerdere ruimtes 

Daarbij zijn er een groot aantal toepassingsmogelijkheden bij een gietvloer. Je kunt de vloer namelijk niet alleen in een woning tot zijn recht laten komen, maar ook in de industrie. In bijna iedere vloer zal de vloer altijd naar behoren kunnen liggen. Zo heb je zelfs voor de badkamer een optie. Wil je de vloer ook buiten leggen? Dan kun je met een bedrijf altijd overleggen. Er zijn namelijk bepaalde omstandigheden waaronder een vloer ook buiten jarenlang kan liggen. Zo heb je ook hier een luxe uitstraling tot jouw beschikking. 

Goed voorbereid gaan beginnen 

Een gietvloer brengt dus een groot aantal mogelijkheden met zich mee en kan jou voordelen op gaan leveren. Het is belangrijk dat je dan ook nog naar jouw budget gaat kijken. De vloeren zijn niet goedkoop. Als je de vloer wilt gaan leggen zul je dus een ruim budget moeten hebben en ben je niet met een paar euro per vierkante meter klaar. Bespreek daarom altijd met een professional wat de opties zijn en hoeveel het jou gaat kosten. Zo heb je alles bij de hand en kun je goed voorbereid overgaan tot het laten leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *