Tips Vrouwen Wonen

Alles wat je moet weten over legpuzzels

Puzzel

Je weet misschien niet meer wat te doen nou het weer kouder en donkerder buiten wordt. Een ontspannende bezigheid is een legpuzzel uit de kast te trekken. Als je geen legpuzzels thuis hebt dan kan je makkelijk puzzels kopen 500 stukjes online. Deze zijn tegenwoordig ook te koop met XL stukjes zodat je meer plezier beleeft aan de afbeelding die je aan het leggen bent. Als je meer uitdaging zoekt dan is een 1000 stukjes puzzel een goed idee. Je hebt legpuzzels in alle vormen, maten, afbeeldingen en niveaus. Of je nou een beginners of gevorderde bent er is altijd wel een passende legpuzzel voor je te vinden. Legpuzzels die bekend staan om hun karakteristieke afbeeldingen zijn legpuzzels jan van haasteren. Als je liever een meer traditionele legpuzzel zoekt of meer keuze wilt hebben dan zijn de puzzels van heye een goede keuze. Tevens zijn er 3D puzzels op de markt of puzzels die gericht zijn op kinderen en een stuk eenvoudiger te maken zijn. In dit artikel geven we je tips over legpuzzels maken.

De keuze voor een puzzel

Als je een beginner bent met puzzelen dan wil je misschien een beginnen met een makkelijkere puzzel. Je wilt natuurlijk niet gelijk gefrustreerd raken door de vele stukjes waar je geen wijs uit komt. Het makkelijkste is om te kiezen voor een puzzel met duidelijke randen. Ook is het slim om te kiezen voor een puzzel met vele verschillende kleuren. Op deze manier kan je makkelijker de stukjes onderscheiden. Een puzzel met 500 of 1000 stukjes is een goed begin. Als je al vaker gepuzzeld hebt en weet waar je aan toe bent dan kan je kiezen voor schilderijen met vage lijnen en puzzels met meer dan 1000 stukjes.

Stap voor stap puzzelen

Waar de meeste mensen beginnen met de randen te zoeken is het slimmer om eerst de puzzel te verdelen in min of meer 6 groepen. Als je het liever anders doet leg dan in elk geval alle stukjes van dezelfde kleur bij elkaar. Begin met een van deze groepen in elkaar te leggen en dan heb je al een groot stuk van de puzzel af. Je zal vanzelf ook de stukjes van de rand tegenkomen op deze manier. Op den duur kan je de groepen aan elkaar leggen en voor je het weet is je puzzel klaar. Goed laten we nog niet vooruitlopen. Als je moeite hebt met het vinden het juiste stukje dan is het belangrijk om te letten op de combinatie van de vorm, de kleur en de afbeelding van het stukje wat je zoekt. Als er een lijn in loopt dan is het vaak makkelijker te vinden. Op het moment dat ze veel op elkaar lijken dan let je vooral op de vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *