Tips

Zelf je krullen gezond houden? 8x tips hoe je dit kunt doen

Krullend haar kan mooi zijn, maar als krullenkapper in Groningen weten we dat het wat werk kan vereisen. Deze unieke textuur vraagt om speciale zorg en aandacht. Zo kun jij je haar gezond houden en er op zijn best uit laten zien. In deze blogpost bekijken we enkele tips en trucs om jouw prachtige lokken glanzend te houden.

Gebruik een zachte reiniger

Krullend haar kan droog zijn en vatbaar voor breuk, dus is het belangrijk om een zachte reiniger te gebruiken die je haar niet van zijn natuurlijke oliën ontdoet. Zoek een sulfaatvrije shampoo of co-wash die je haar reinigt zonder het uit te drogen.

Verzorging, verzorging, verzorging

Je haar heeft vocht nodig om gezond te blijven, dus het is belangrijk om je dit regelmatig te verzorgen. Gebruik een keer per week een diepe conditioner of haarmasker om het vochtgehalte te herstellen en gespleten puntjes te voorkomen.

Zorgvuldig ontwarren

Je volumineuze lokken kunnen gevoelig zijn voor klitten, dus is het belangrijk om je haar voorzichtig te ontwarren. Gebruik een kam met brede tanden of je vingers om je bos krullen te ontwarren als het nat is, begin bij de punten en werk zo naar de wortels toe.

Vermijd hittestyling

Hitte stylingtools zoals steiltangen en krultangen kunnen je haar beschadigen, dus vermijd ze zoveel mogelijk. Als je toch warmtestylingsapparaten gaat gebruiken, hanteer dan een hittebeschermende spray en houd de warmte-instelling laag.

Bescherm je haar tijdens het slapen

Slapen op een katoenen kussensloop kan wrijving veroorzaken en leiden tot gespleten einden. Je kunt dus het beste slapen op een satijnen of zijden kussensloop. Ook kun je je haar beschermen door een satijnen of zijden muts te dragen terwijl je slaapt.

Gebruik de juiste producten

Je krullen vereisen nu eenmaal speciale producten om gezond en glanzend te blijven. Zoek daarom naar producten die speciaal ontworpen zijn voor jouw haartextuur, zoals hydraterende crèmes, leave-in conditioners en styling gels.

Trim je haar regelmatig

Regelmatig knippen helpt gespleten haarpunten te voorkomen en houdt je bos met draaiende lokken gezond. Probeer je haar om de 8-12 weken te knippen om het in topconditie te houden.

Omarm je natuurlijke textuur

Tot slot is het belangrijk om je natuurlijke textuur te omarmen en ermee te werken in plaats van ertegen. Omarm je krullen en gebruik producten en stylingtechnieken die je natuurlijke textuur versterken, in plaats van te proberen die recht te trekken of te veranderen.

Ga op bezoek bij je favoriete krullenkapper

Ben je de draad eventjes kwijt en weet je niet wat je met je haar aan moet? Geen zorgen. Het is altijd mogelijk om zelf een bezoekje te nemen bij je lokale kapper. Als krullenkapper in Groningen denken we altijd met de klant mee. Door onze kennis zien we vaak mogelijkheden die je nog eens kunnen verrassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *